PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

60 këshilla për bashkëshorten muslimane

1- Ti je borziloku i shtëpisë prandaj bëje burrin tënd që të ndjejë këtë erë që në momentin e futjes së tij në shtëpi.

 

2- Hulumto momentet e rehatisë së tij, zbukuroji ato me lëvizje apo me fjalë ji optimiste dhe bëji ato me zemër të mirë.

 

3- Ji e gatshme për dialog dhe bisedime dhe largoju grindjeve dhe këmbënguljes ne mendimin tënd.

 

4- Kuptoje gradimin e burrave mbi gratë me kuptimin e sheriatit dhe me atë që ka nevojë natyra e femrës, e mos mendo se ajo është padrejtësi dhe mospërfillje e mendimit të saj.

 

5- Mos e ngre zërin dhe vecanërisht kur bashkëshorti ndodhet në shtëpi.

 

6- Mundohu të bashkoheni bashkë në namazin e natës herë pas here se ai ju shton juve nur,lumturi e ngrohtësi familjare." E a nuk rehatohen zemrat me përmëndjen e All-llahut?"

 

7- Duhet të jeshë shumë e urtë në momentin e nevrikosjes së tij dhe mos të zërë gjumi derisa ai te jetë i kënaqur prej teje. "bashkeshorti yt është xhenneti yt ose zjarri yt"

 

8- Të jesh ne këmbë dhe e gatshme në momentin e veshjes së rrobave të tij dhe daljes nga shtëpia.

 

9- Bëje të ndjehet se ti ke dëshirë të veshë një lloj rrobeje të vecantë, dhe ti zgjidhja rrobat.

 

10- Ji korrekte në kuptimin e kërkesave, që të lehtësojë jetesën me të mira dhe pa humbur kohë.

 

11- Mos prit as mos mendo të thote më fal apo të kërkojë të falur me cfaredo lloj mënyre as mos e vër në një pozitë të tillë, vetëm në rast se kjo vjen nga ana e tij dhe kjo për ndonjë cështje që me të vërtetë është për të kërkuar të falur.

 

12- Kujdesu për pamjen dhe veshjen e tij, edhe sikur ai mos të jetë i kujdesshëm, vetëm se kjo e nderon atë para shokëve të tij.

 

13- Mos u mbështet në atë se ai është i cili fillon gjithmonë i pari ne kërkimin e kënaqësive të tij.

 

14- Ji cdo natë nuse për të dhe mos shko të flesh para tij vetëm në raste të rralla.

 

15- Mos prit nga miresjellja jote me të asgjë, sepse shumica e bashkëshortëve janë të zënë me punë, për këtë shkak ndodh mosshfaqja e ndjenjave të tyre, dhe kjo ndodh pa dashje.

 

16- Ji aktive në cështjet e tij dhe mos ji e ndërlikuar.

 

17- Buzëqeshje të ëmbël të mbushur me dashuri dhe ndjenja tërheqëse në momentin e kthimit të tij nga udhëtimi.

 

18- Dije se bashkëshorti yt është rrugë e cila të afron tek All-llahu i madhëruar.

 

19- Mundohu të ndryshosh vashdimisht ne cdo gjë, në pamje, në fjalë e në takimin tend me të.

 

20- Moseksistenca e kthimit apo ngadalësia, në rastin e kërkimit te dickaje nga ti, por përkundrazi kërkesat e tij të serviren me dashuri dhe shkathtësi.

 

21- Ndryshojua vendin mobiljeve te tua perpara se ai të kthehet nga udhetimi dhe bëje të ndjehet se ti e bën këtë vetëm që ai të jetë i lumtur.

 

22- Kujdesu në drejtimin e mirë të shtëpisë, në rregullimin e kohës dhe renditjen e cështjeve të rëndësishme.

 

23- Mundohu të mësosh disa profesione grash e ti zbatosh ato sepse ti ke nevojë për to në shtëpinë dhe dauen tënde, dhe kryerja e tyre te kujton se je femër.

 

24- Prite bashkëshortin tënd me falënderime dhe me fjalë të mira ne momentin kur sjell në shtëpi ndonjë gjë, qoftë kjo ushqime veshëmbathje ose dicka tjetër.

 

25- Kujdesu në zbukurimin, rregullimin dhe pastërtinë e shtëpisë, edhe pse ai nuk mund ta ketë kërkuar një gjë të tillë,duke bashkuar ketu ndërmjet bukurisë dhe thjeshtësisë.

 

26- Rregulloje kryerjen e punëve te shtëpisë në pershtatje me orarin e tij,dhe mos e bëj të ndjehet se ti je gjithmonë e zënë me punë.

 

27- Ji e kënaqur dhe kujdesu nga shpenzimi i tepërt në mënyrë që të mos i kalosh kufijtë e shpenzimeve të domosdoshme.

 

28- Bërja surprizë me ndonjë festë familjare të bukur, duke zgjedhur kohën e përshtatshme për të.

 

29- Ta bësh të ndjehet se ti ke nevojë të marrësh mendimin e tij në cdo cështje që të përket ty apo fëmijëve te tu, duke mos u marrë në trajtimin e cështjeve të kota.

 

30- Mendo gjithmone për feminizmin tënd dhe mbroje atë, mundohu ta paraqitësh në formën dhe pamjen sa më të mirë, në kohën e përshtatshme dhe e tepruar.

 

31- Në momentin e kthimit të tij në shtëpi mbas nje mungese të gjatë larg shtëpisë, mos e prit me ankesa apo dhimbje sado që të jetë gjëndja e vështirë.

 

32- Nxiti fëmijët që të dalin të presin babain e tyre në momentin e kthimit nga udhëtimi apo nga puna, dhe kjo duke marrë parsysh moshën e fëmijëve.

 

33- Mos iu anko bashkëshortit tënd nga fëmijët në momentin e kthimit nga puna, te ngritjes nga gjumi apo në momentin e ngrënies, sepse kjo le gjurmë të këqia si tek fëmijët ashtu edhe tek Babai i tyre.

 

34- Mos ndërhy në momentin e këshillimit apo të rrahjes së fëmijëve nga babai i tyre me asgjë.

 

35- Kujdesu ne forcimin e lidhjeve ndërmjet fëmijëve dhe babait të tyre sado që të jetë i zënë me punë, porse me zgjuarsi dhe pa e ndërprerë nga punët.

 

36- Bëje të ndjehet se: mbajta e përgjegjësisë së fëmijëve nga ana jote është e lehtësuar për shkak të duasë e bërë nga ai, dhe nga marrja e mendimit të tij në cështje që u përkasin fëmijëve.

 

37- Mos u ngut duke pritur rezultate të shpejta në edukimin e fëmijëve, sepse edukimi i fëmijëve do te marrë kohën e saj të plotë, dhe kjo varet sipas moshës së tyre,sepse e kundërta mund të sjellë mërzitje dhe lënie pas dore edukimin e fëmijëve.

 

38- Zbato me fëmijët e tu mënyrë edukimi sa më të mirë të lehtë dhe të pranueshme për mendjet e tyre, mos i thuaj kjo që bëre është gabim dhe vetëm kaq, por ta bindësh pse është gabim me qëllim që gabimi mos të përsëritet më.

 

39- Kujdesu që kohën e lirë mos ta kalojnë kot, në vecanti në kohën e pushimeve, vënien në dukje të pasioneve të tyre dhe shfrytëzimin e fuqisë së tyre në gjëra të dobishme.

 

40- Ji shoqe e ngushtë e vajzave të tua dhe ji në dijeni per cdo ndryshim që ndodh në trupin e tyre në cdo faze moshe.

 

41- Ndihmoje vajzën tënde qysh në vegjëli që të formojë personalitetin e saj në dije edukuese.

 

42- Mundohu te barazosh mundin tend ndermjet; kërkesave të burrit dhe fëmijëve të punës dhe shtëpisë.

 

43- Nderimi dhe respektimi i prindërve të tij dhe duke mos bërë dallim ndërmjet prindërve të tu dhe prindërve të tij, se ata të kanë dhënë ty dhuratën e tyre më të shtrenjtë i cili është bashkëshoti yt i dashur.

 

44- Prite familjen e tij me fjalë të ëmbla dhe bujari, duke ju bërë dhurata në raste të vecanta, e nxite atë që t’I vizitojë të afërmit e tij edhe sikur ai mos të interesohet për ta.

 

45- Kujdesu për të ftuarit e tij dhe mos të bëhet zakon rrefuzimi i tyre, e mos të ndjejnë ata se kanë ardhur papritur, por përkundrazi ji e kujdesshme dhe bujare, sepse kjo gjë e nderon atë.

 

46- Kujdesu për dokumentat e mjetet e tij të vecanta dhe ruaji ato.

 

47- Bëje shtëpinë të gjallëruar dhe të gatshme për të pritur musafirë në cdo kohë, sistemoi librat dhe dokumentat e tij me korrektësi e me rregull, mos kontrollo nëpër dokumentat e tij përderisa ai nuk të ka lejuar për dicka të tillë.

 

48- Mos e qorto në rast se mungon shumë nga shtëpia por prite me fjalë të ëmbla duke i vënë në dukje se nuk mund të rrish kaq gjatë pa e parë dhe se ndodhja e tij në shtëpi është krenari për ty.

 

49- Mos prit që ta shprehë më fjalë mërzinë që mund të ketë nga ndojnë problem, por mjafton ta kuptosh atë dhe të shpejtosh në marrjen e hapave të para.

 

50- Bëje të ndjehet gjithmonë se kërkesat e tij janë janë cështjet më të rendësishme për ty sado që të jesh e zënë me punë dhe me përgjegjësi.

 

51- Mos i shto ankesat që mund të kesh në punë qoftë në dauen tende apo ne profesionin tënd.

 

52- Dije se është e drejta e tij të dijë cdo gjë që ai don nga puna jote dhe kjo pa u futur në bisedat me hollësi që zhvillohen ndërmjet teje dhe motrave.

 

53- Bëje të ndjehet se kujdesja jote për veten tënde është dicka e rëndësishme për ty sepse gruaja e shkathët është ajo e cila vë në dukje qëndrimin e saj në shtëpi dhe bashkëshorti i saj kënaqet me qëndrimin e saj në shtëpi, edhe sikur kohën ta keshë shumë të ngjeshur.

 

54- Kujdes mos të ndryshojë natyrën tënde të bukur femërore puna e daues apo e profesionit tend.

 

55- Ruaji sekretet e shtëpisë tënde, bëja të ditur bashkëshortit tënd se puna e tij është amanet tek ti, dhe se ti je në dijeni të natyrës së punës së tij.

 

56- Mos e krahaso asnjëherë me të tjerët por kujto gjithmonë cilësitë e mira që ai ka.

 

57- Mëso fikhun e daues sepse ai të ndihmon të lëvizësh me lehtësi dhe zgjuarsi ndërmjet

 

femrave,në mënyrë që të realizosh planet dhe qëllimet e kërkuara në kohën e duhur dhe pa humbur kohë.

 

58- Ji në dijeni të gjendjes ekonomike e cila i mundon shumicën e femrave, që të lehtësojë ty ti nxjerrësh nga kjo duke ju ofruar tema të ndryshme të përshtatshme për to.

 

59- Kujdesu në ndjekje të punës me motrat e tua, ti thërrasësh zemrës përpara mendjes, e ti thërrasësh mendjes perpara zemrës në raste të vecanta dhe kjo varet sipas natyrës së femrave.

 

60- Kujdes mos ta mundosh veten tej mase duke i shtuar punet dhe pergjegjesite vetevetes, ku në të njëjtën kohë dikush tjetër mund të ndihmojë e ti bëjë disa punë në vendin tënd.

 

Dhe ne fund mos u mbështet plotësisht në mundin njerëzor dhe mos harro se ne kemi më shumë nevojë në ndihmën e All-llahut.

'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free