PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

Gjeja me e bukur ne bote

Një piktor që kishte realizuar shumë vepra të ndryshme dhe të bukura , ishte i bindur se akoma nuk kishte pikturuar punën e tij më të mirë.

Ai u nis në kërkim të frymëzimit , mund të ishte një rrugë me pluhur ,një model , apo një dite ...

Rrugës takon një hoxhe , ai e pyet : Për ku je nisur ?

...Nuk e di ? - përgjigjet piktori .Unë dua të pikturoj gjënë më të bukur në botë .Ndoshta ju mund të më tregoni se ku ta gjej .

Është shumë e thjeshtë - thotë hoxha .

Në çdo besim ju mund të gjeni atë që kërkoni .Besimi është gjëja më e bukur në botë .

Piktori vazhdoi të ecte .Rrugës takoi një nuse të re .

Ai e pyeti : A mund të më thuash kush është gjëja më e bukur në botë ?

Dashuria !- përgjigjet nusja e re .

Është dashuria ajo që të varfërin e pasuron , kuron plagët , dhe mbush atje ku është boshllik ...Pa dashuri nuk ka lumturi !

Piktori vazhdoi kërkimin e tij .

Një ushtar i rraskapitur shkëmbeu rrugën me të .

Kur piktori i bëri të njëjtën pyetje ,ai u përgjigj : Paqja !

Paqja është gjëja më e bukur në botë !Lufta është gjëja më e shëmtuar ...

Aty ku ka paqe do gjesh edhe bukurinë !Besim , Dashuri , dhe Paqe !

Si mund ti pikturoj ?! Ai mendonte i trishtuar ...Duke tundur kokën ai i drejtohet shtëpisë .

Duke hyrë në shtëpi , pa gjënë më të bukur në botë :

Në sytë e fëmijëve të tij pa Besimin .

Dashuria shkëlqente në buzëqeshjen e gruas së tij .

Në shtëpi mbizotëronte Paqja , për të cilën i kishte folur ushtari .

Artisti krijoi pikturën më të bukur dhe e titulloi : " Shtëpia ime ".

'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free