PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

Arti i stisjes së problemeve bashkëshortore

Burri, e kishte bërë traditë dhe e shijonte në maksimum një mëngjes me vezë. Sakaq, Zoti i kishte dhënë një grua të fisme dhe të mirë, e cila preferonte t’ia bëjë qejfin me gjithçka të mundej.

 

Që ditët e para bashkëshortore, e shoqja kishte vendosur që mëngjesin t’ia shoqëronte me një kokërr vezë. Nga frika se mos të shoqit do i mërzitet veza çdo ditë, ajo vendosi që një ditë t’ia ofrojë të skuqur dhe ditën tjetër të zier. Me këtë, ajo donte të fitojë kënaqësinë e të shoqit. Por, ndonjëherë erërat fryjnë në drejtim të kundërt me atë që dëshirojnë marinarët.

 

Sa herë që gruaja i ofronte një vezë të zier, burri irritohej, e shante dhe bënte hatanë, duke shfryrë dhe bërtitur:”Unë sot e doja të skuqur.” Kur e shoqja ia ofronte të skuqur, ai sërish mallkonte dhe shante, duke thënë se e donte të zier.

 

E shoqja, e mendoi gjatë këtë çështje dhe më në fund arriti në një zgjidhje, e cila iu duk tepër bindëse dhe efikase. Kështu, ajo do i jepte fund problemit të mëngjesit dhe do e lumturonte më në fund të shoqin. Me vete, ajo mendoi:”E gjeta zgjidhjen! E gjeta zgjidhjen!”

 

Të nesërmen, me tu zgjuar, përgatiti mëngjesin e të shoqit dhe bashkë me të tjerat, kishte sjellë dy pjata shtesë, në njërën vezë të skuqur dhe në tjetrën vezë të zier. Ajo ishte e sigurt se i shoqi do e falënderonte për mundin dhe zgjidhjen e problemit të përditshëm.

 

Burri u xhindos fare nga ajo që i panë sytë, madje u zemërua edhe më shumë se ditët e tjera. Ai ia plasi në fytyrë duke i thënë:”Moj dritëshkurtër dhe injorante! Moj që ç’të të them!” Dhe vazhdoi me sharje dhe ofendime, ndërkohë që e shoqja e shihte e heshtur, në pritje të shkakut të atij shpërthimi të papritur. Pasi kishte radhitur një sërë ofendimesh, britmash dhe ulërimash, ai i tha:”Si moj je kaq e trashë?! Si moj ke zier vezën që duhej të skuqje dhe ke skuqur vezën që duhej të zieje?! Çfarë është kjo tragjedi që më ngjet mua kështu?!”

 

Morali:

 

Ka njerëz të cilët demonstrojnë kokëfortësi me familjarët e tyre dhe sillen me ta si diktatorë. Ata insistojnë në të tyren, edhe pse e kanë gabim. Kështu, ata humbasin dashurinë e njerëzve që i rrethojnë për shkak të kokëfortësisë. Tregohu mirënjohës me njerëzit që duan të kënaqin dhe ta bëjnë qejfin me çdo mënyrë! Falënderoji dhe ji mirënjohës për atë që bëjnë për ty!

'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free