PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

Porosia e prindit ndaj fëmijës gjatë martesës

Biri im, ti nuk mund ta arrish lumturinë në shtëpinë tënde, përveç se me 10 cilësi të cilat do t’ia dhurosh bashkëshortes tënde, merri nga unë dhe ruaji.

E para dhe e dyta: Gratë e duan dëfrimin dhe t’ua shprehësh dashurinë, andaj mos u bëj koprrac ndaj gruas tënde në këto dyja. Nëse bëhesh koprrac, mes teje dhe asaj ke vënë një perde te ftohtë dhe mangësi në përzemërsi.

E treta: Gratë urrejnë burrin e rreptë dhe të prerë, ndërsa e shfrytëzojnë të dobëtin dhe të butin, andaj çdo cilësie jepja pozitën e vet, sepse është më e denjë për dashurinë dhe tërheqëse e qetësisë.

E katërta: Gruaja dëshiron nga burri atë që burri e dëshiron nga ajo: fjalën e mirë, dukjen e jashtme, rrobat e pastra, parfumin e mirë, atëherë çdoherë bëhu i tillë. Dhe asnjëherë mos iu afro gruas derisa trupin e ke të djersitur, rrobat e pista, sepse nëse e bën këtë në zemrën e saj ke shkaktuar largësi, edhe nëse të nënshtrohet, të është nënshtruar trupi e jo edhe zemra e saj.

E pesta: Shtëpia është mbretëria e femrës ku ajo qëndron këmbëkryq, ke kujdes që mos ta shkatërrosh mbretërinë ku ajo jeton, mos tento ta largosh dhe nëse e bën veçse e ke larguar nga mbretëria e saj. Nuk ka armiqësi më të madhe për mbretin se sa t’ia marrësh mbretërinë edhe nëse ia tregon të kundërtën.

E gjashta: Gruaja dëshiron ta përfitojë burrin dhe njëherit mos ta humbas familjen e saj, atëherë ke kujdes, mos e llogarit veten tënde në një peshore me familjen e saj, ose ti ose familja, e nëse të zgjedh ty përballë familjes gjithherë do të mbetet e hidhëruar, ku do ta bart hidhërimin në jetën tënde të përditshme.

E shtata: Gruaja është krijuar nga briri i lakuar e kjo njëherit është sekreti i bukurisë në të dhe sekreti i tërheqjes drejt asaj. Kjo nuk është e metë, sepse mbulimi është bukuria e bririt. Nëse gabon ndaj teje mos e kritiko duke u munduar ta drejtosh e ta thyesh, sepse thyerja është shkurorëzim, por as mos e le nëse ajo gabon e të shtrembërohet edhe më shumë, që pastaj të vetëizolohet , s’të dëgjon e as nuk sillet butë me ty, por gjithherë gjeje një mesatare.

E teta: Gratë janë të prira t’i mohojnë të mirat e burrit, nëse i bën mirë gjatë gjithë jetës dhe vetëm njëherë gabon ndaj saj, ajo thotë: asnjëherë, kurrë asnjë të mire nuk kam gjetur tek ti. E ty kjo cilësi mos të të bëjë ta urresh dhe të largohesh prej saj, nëse e urren këtë cilësi ia do një tjetër.

E nënta: Gruaja kalon nëpër gjendje të plogështisë trupore dhe psikike, saqë edhe Allahu, azze we xhel-le, e la liruar nga shume obligime, p.sh. ia ka ndaluar namazin rreptësishtë gjatë ciklit menstrual dhe lehonisë, edhe agjërimin derisa t’i kthehet shëndeti dhe t’i përmirësohet temperamenti. Bëhu i edukuar me atë gjatë kësaj kohe, ashtu sikurse që Allahu, azze we xhel-le, ia ka pakësuar obligimet asaj, edhe t’i pakësoji kërkesat dhe urdhëresat e tua.

E dhjeta: Dije se gruaja është rob tek ti, mëshiroje mbylljen e saj dhe fale dobësinë e saj, do të jetë për ty shoku më i mirë.
'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free