PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

Nje burre i mencur

Burrë i mençur është ai që së pari e din qëllimin e martesës me një grua, me anë të martesës ai realizon disa qëllime: dikush don që me anë të martesës të shtoj numrin e ummetit, e dikush don jetën e tij ta ndaj me një grua, duke bërë të pamundurën ti largohen të keqes dhe të punojnë atë që e kënaq Allahun, derisa të dy së bashku të takojnë Allahun. - Burrë I mençur është ai që më shumë ofron se sa pranon, është ai që zbukurohet për gruan e tij ashtu siç don ta shoh ai gruan e tij. - I mençur është ai që e ka kuptuar se gruaja është një qenie njerëzore njejt si ai, duke mos e degraduar gruan më poshtë se veten. - I mençur është ai që distancohet nga gjërat që e shqetësojnë gruan, e bëjnë atë të ndjehet e ç’vlersuar ose e dobët. - ai nuk e këshillon gruan në publik, nuk e turpëron atë para familjes dhe shoqërisë. - Burrë I mençur është ai që nuk e përqesh gruan e tij as fshehtas e as para dikuj edhe nëse nuk I pëlqen paraqitja apo veshja e saj. - Është ai që din metoda se si ta këshilloj bashkëshorten, është I mëshirshëm I dashur dhe I kuptueshëm, madje nuk e krahason me ndonjë grua tjetër, dhe vazhdimisht I thot në ftyrë se ai e pëlqen atë, dhe nuk imagjinon se mund të ekzistojë ndonjë grua tjetër më e bukur dhe më e moralshme se ajo. - Është ai që din të mbaj ekuilibër në dashuri, të doj gruan e tij mirëpo në anën tjetër të mos e haroj familjen, dhe poashtu të respektoj familjen e gruas. - Nuk është burrë I mirë ai që për shkak të nënës e lëndon gruan e tij, dhe anasjelltas. Për të mbajtur një barazpeshë mes gruas dhe nënës ai duhet të dij metoda të përshtatshme, dhe njëkohësisht të jetë besnik, I sinqertë, I devotshëm. - Ai duhet të zbut situatën mes gruas dhe nënës në raste konfliktesh, duke marë shembull pejgamberin s.a.v.s, se si ka punu ai me gratë dhe familjen e tij. Per nje marredhenie te mire martesore mos shikoni te njeri-tjetri vetem gjerat qe nuk ju pelqejne!Mendoni se partneri,i cili po ju shkakton pakenaqesi,ka edhe cilesi te mira.Nese mendoni per keto cilesi te mira,do te kthehet marredhenia e mire ndermjet jush.

'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free