PER NJE MARTESE TE LUMTUR :)
Dhurojani bashkeshortes/it nje histori,keshille,kompliment nga kjo faqe:)

Do te martohesh ? KUJDES

Çdo I ri, martohet duke thurur shumë ëndërra p...ër jetën. Dikush mendon se do të gjejë” shoqen e zemrës së vet”, dikush tjetër këkron lumturinë që mund të ndodh edhe të mos e gjejë. Siç ka nga ata që thonë: “Shyqyr që u martova”, ka edhe nga ata që thonë: “Ç`bëra që u martova....” At të rinj që përgatiten për martesë , që nesër të mos thonë: “Ah, sikur ….”, duhet të kenë parasysh disa gjëra:

 

1.Së pari, njihni siç duhet veten tuaj.

 

Para se të njihni kandidaten me të cilën do të martoheni , njihni më parë veten tuaj. Duhet të dini se ç`prisni nga martesa. Çdo të thotë martesa për ty? Përse martohesh? A është martesa një fantazi, apo një miqësi për jetën?

 

2.Formohuni shpirtërisht.....

 

Mos mendoni martesë pa u formuar shpirtërisht, sepse martesa nuk është një lojë shtëpie. Nuk mund të thoni: 'Kur të mërzitem, marrë rrobat e shkoj në shtëpi”. Kur të martoheni duhet të merrni parasysh çdo sfidë të jetës.

 

3.Përfundoni edukimin tuaj arsimor....

 

Tregoni rëndësi të veçantë për përfundimin e studimeve, në mënyrë që të keni në dorë një profesion të mirë.

 

4.Jini realist

 

Përpiquni t`i shikoni gjërat pa syze dhe të jeni realist. Martesa që ngrihet mbi baza joreale, mund të shembet që në vështirësinë e parë.

 

5.Mos mendoni: “E ndryshoj”

 

Kurrsesi mos mendoni se mund të fshihni ca gjëra brenda vetes tuaj e ca sjellje të tjera mund t`i ndryshoni. Në këtë mënyrë, martesa juaj kthehet në një luftë për të ndryshuar gjërat që s`ju pëlqejnë.

 

6.Kini kujdes në vlerat dhe besimin tuaj

 

Zgjidhni një person që t`u përshtatet vlerave tuaja shpirtërore dhe shoqërore. Nëse një grua muslimani martohet me një të krishterë dhe ajo falet, teksa ky I fundit përdor pije alkoolike, apo qoftë edhe e kundërta, atëherë nisin edhe problemet.

 

7.Dashuria është shumë e rëndësishme

 

Ashtu siç është e gabuar shprehja: “Nuk martohem kurrë pa rënë në dashuri”, po ashtu është e gabuar edhe ideja e martesave të logjikës, ku nuk ekziston dashuria.

 

Njeriu nuk mund të cilin nuk kalon mirë, e jo më me shokun apo shoqen e jetës.

'' Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja, që të qetësoheni pranë tyre, duke vënë ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë."(Kur'an) This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free